Bezinningsweekend - Het Noorden

De vier windrichtingen

Vier keer per jaar wordt op Kasteel de Schans een bezinningsweekend georganiseerd,gekoppeld aan een windrichting. Vanuit oude tradities, afkomstig van volken die sterk met de natuur verbonden waren, staat iedere windrichting voor een seizoen met specifieke energie en levenslessen:

• Het Oosten staat voor de lente en het spirituele pad van verbinding
• Het Zuiden staat voor de zomer en het pad van vertrouwen en liefde
• Het Westen staat voor de herfst en het pad van naar binnen kijken en transformatie
• Het Noorden staat voor de winter en het pad van wijsheid, overvloed en dankbaarheid

Terug in verbinding

In onze Westerse samenleving zijn we doorgaans vervreemd van de natuur en haar harmonieuze cycli, van oude kennis die nog overal om ons heen aanwezig is. We hebben vaak niet geleerd om ons hierop af te stemmen, om diep naar binnen te kijken en onze innerlijke kracht en wijsheid te ontdekken en deze te leren gebruiken in het dagelijkse leven.

Voor jou

In een bezinningsweekend nodigen we je uit om samen met ons een wereld binnen te gaan, waarin alles met elkaar verbonden is en jij verbonden bent met alles. Even tijd voor stilstaan bij jezelf. En bezinnen. Voelen. Ervaren.Verwonderen. Weten. En jezelf helen.

Vanuit oude kennis krijg je inzichten en levenslessen en ontstaat de kans om oude patronen te doorbreken. Om meer balans en harmonie in je leven te brengen. Om jezelf vanuit jouw kwaliteiten stevig neer te zetten in de wereld.

Je laadt jezelf op, maakt contact met je levensenergie en tegelijkertijd creëer je rust en ontspanning. Je mag genieten. Van de prachtige natuur, de sfeer en gelijkgestemde mensen. En je neemt nieuwe vaardigheden mee naar huis. Een bezinningsweekend kan nog lang doorwerken!

We ontmoeten je graag!

Wees welkom. Laat je inspireren om meer vanuit je hart te leven, gesteund en gedragen door elkaar, door jezelf en door alles wat er is.

We werken met:

- Ontspanningsoefeningen- Visualisaties en actieve meditaties
- Krachtige rituelen
- Lichaamswerk
- Stilte en bezinning
- De kracht van de cirkel
- Creatieve groepsactiviteit
- De elementen aarde, water, lucht en vuur

De training wordt gegeven samen met Ilse van Holten. Kijk voor meer informatie over Ilse op haar website.

Datums

23 feb 2018 - 20:00 tot 25 feb 2018 - 17:00

Trainer(s)

Geert de Groof

Prijs: 
€ 345,00

incl. verblijf

Trainers

Geert de Groof

Geert de Groof

Ik ben afgestudeerd als Bachelor in de Orthopedagogie, opgeleid om groei- en ontwikkelingsprocessen van mensen en groepen te ondersteunen.