De 4 seizoenen en rituelen als pad naar verbinding – Intro

Introductieweekend

Deze introductie wordt gegeven voor wie nieuwsgierig is naar de jaartraining. Je kan tijdens dit weekend kennis maken met de trainer, inhoud en manier van werken tijdens het traject.  Ondanks dat het een introductie is, wordt het wel als een afgerond geheel georganiseerd.  Dus het kan ook los van het jaartraject gevolgd worden.

Pad naar verbinding

De jaartraining is bedoeld voor mensen die geboeid zijn door de wijsheid van de natuur en de betekenis van rituelen en hoe die in onze huidige tijd en levenswijze toegepast kunnen worden. De lichaamsgerichte beleving hiervan leidt tot nieuwe inzichten en persoonlijke groei. Het resultaat is meer verbondenheid met onszelf, onze verwanten en het grotere geheel.

De vier seizoenen en rituelen

Het traject is opgebouwd uit vier blokken die verspreid zijn over de verschillende seizoenen. De betekenis van elk seizoen wordt uitgediept aan de hand van een ritueel dat centraal staat in dat weekend. De inhoudelijke achtergrond en geschiedenis komen aan bod, alsook het lichaamsgericht ervaren samen met je medecursisten. Tussen de blokken door kom je samen met een subgroep om een opdracht te doen rondom het afgelopen seizoen en ben je ook individueel bezig met je voor te bereiden op het komende blok. Dit houdt het vorige ritueel en wat het bij jou heeft losgemaakt levend en crëert focus voor wat komen gaat. Zo ontstaat er zowel diepgang als integratie in je dagelijkse leven.


•Blok 1:  Winter/Noorden = zweethutceremonie en gebed
•Blok 2:  Lente/Oosten = vuurloopceremonie en spiritualiteit
•Blok 3:  Zomer/Zuiden = drum bouwen en creativiteit
•Blok 4:  Herfst/Westen = stilte quest en jouw essentie

De jaartraining start in de winter van 2020.  De exacte data verschijnen binnenkort.

Trainer

Deze training wordt begeleid door Geert De Groof, wonend en werkend op het domein van Kasteel De Schans. Ik begeleid sinds 10 jaar vaak ceremonies. Dit in de eerste plaats op basis van mijn eigen ervaringen als mens en de weg die ik op De Schans zelf afgelegd heb als deelnemer. Ik was onder de indruk van de intense werking van datgene wat hier op De Schans voelbaar is. Bij elke nieuwe stap die ik leerde zetten veranderde ook mijn levensloop op fascinerende wijze en in positieve zin. Daarnaast heb ik diverse trainingen gevolgd om mij verder te verdiepen in hoe ceremonies werken, wat ze te bieden hebben en hoe ik ze op een veilige manier kan faciliteren. O.a. de 4-jarige opleiding ‘Ervaringsgerichte therapie en sjamanisme’, de vuurlooptraining, een verdiepingstraining rondom kwaadheid en vergeving en de Vision Quest bij Agape heb ik doorlopen.

Team

Naast de trainer is er een ervaren team van assistenten die deze training mee begeleiden.  Ze hebben veel ervaring bij het verzorgen van het vuur voor de rituelen, het bouwen van de drums, het individueel ondersteunen wanneer dit nodig is …  Dit doen ze op een warme en respectvolle manier en vanuit de behoefte om mee een plek te creëren waar verbinding in al zijn vormen mag ontstaan.

Datums

15 nov 2019 - 20:00 tot 17 nov 2019 - 17:00

Trainer(s)

Geert de Groof

Prijs: 
€ 392,50

incl. € 172,50 verblijf

Trainers

Geert de Groof

Geert de Groof

Ik ben afgestudeerd als Bachelor in de Orthopedagogie, opgeleid om groei- en ontwikkelingsprocessen van mensen en groepen te ondersteunen.

Ervaringen van anderen

Gefascineerd en nieuwsgierig geraakt door de titel, maar niet precies wetende wat te verwachten, heb ik in december 2018 deelgenomen aan het introductieweekend 'De 4 seizoenen en rituelen als pad naar verbinding'. En wat een bijzonder en waardevol weekend is het geworden! Ik ben geraakt door de eenvoud en tegelijkertijd de enorme kracht van de rituelen en ceremonies. Dankbaarheid voor alles wat er is. Ik heb de kracht in mijzelf mogen voelen. En ik heb mij verbonden gevoeld met mijzelf, de groep, de natuur en een groter geheel. Helemaal kunnen en mogen zijn met dat wat is, in dankbaarheid. Een weekend met mooie ervaringen, onder de warme en inspirerende begeleiding van Geert en z'n team. Ik kijk uit naar het jaartraject!
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.