De Langste Nachten

4-daagse workshop tussen Kerst en Nieuwjaar. 

Voor wie ?

Voor iedereen die zijn hart wil verwarmen en zich wil bezinnen in de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar. Tijdens deze dagen komen we samen op Kasteel De Schans om het leven te vieren, verbinding aan te gaan met onszelf en elkaar.

Aan de voorbije periode wordt betekenis gegeven, zodat je met dankbaarheid deze kunt afsluiten. Er wordt een eerste stap gezet naar het nieuwe jaar. Naast zingeving, bewustwording en rituelen is er tijd voor feest, ontmoeten en plezier.

Neem de uitdaging aan!

Misschien wordt het een groot feest, misschien ga je eindelijk de pijn voelen die je al jaren probeert te vermijden. Misschien vind je de rust in je eigen hart waarnaar je al zo lang op zoek was. In ieder geval is de intentie om tijdens deze dagen helderheid te creëren over hoe jij in het nieuwe jaar jouw pad wil bewandelen.

Wat kun je verwachten?

Al spelenderwijs zijn bezinning en persoonlijke ontwikkeling in het programma opgenomen, zodat er tijdens de cursus zowel ruimte is voor groei als voor genieten en ontspanning.

Er wordt terug gekeken op het afgelopen jaar. Zowel naar de pijnlijke gebeurtenissen, om ze een plek te geven en zachter te laten worden, als naar de menselijke rijkdom en warmte die het jaar ons gebracht heeft. Acceptatie en dankbaarheid bestaan naast elkaar.

Tijdens deze dagen bieden we een veilige sfeer, waarin je jezelf kunt zijn en van waaruit je het contact met anderen kunt aangaan. Wij willen je onder meer laten ervaren dat grenzen verleggen betekent dat je ze eerst moet accepteren en respecteren. Van daaruit kan je bewust en op een veilige manier op ontdekking gaan naar nieuwe ervaringen.

Centraal daarin staat altijd weer je eigen lichaam. Dat is de plek waar je ziel thuis is, waar emoties gevoeld of onderdrukt worden, waar spanning vastgehouden of ontladen wordt. Dat is de plek waar het feest van het leven een aanvang kan nemen. Door middel van lichaamswerk, meditatie, ademen en massagestructuren komen we weer dichter bij onszelf en ons lichaam, krijgen we meer contact met wie we in wezen zijn. Met oefeningen en rituelen creëren we kracht en moed om vanuit ons hart te leven en onszelf neer te zetten in de wereld. Dit aangevuld met creativiteit en feest vieren, zorgt ervoor dat De Langste Nachten een ervaring wordt die je nooit meer vergeet.

Datums

27 dec 2019 - 10:00 tot 30 dec 2019 - 17:00

Trainer(s)

Geert de Groof
Petra Groeneboer

Prijs: 
€ 589,50

incl. € 279,50 verblijf

Trainers

Geert de Groof

Geert de Groof

Ik ben afgestudeerd als Bachelor in de Orthopedagogie, opgeleid om groei- en ontwikkelingsprocessen van mensen en groepen te ondersteunen.

Petra Groeneboer

Petra Groeneboer

Al vanaf jonge leeftijd heb ik een passie voor aanraken. Toch ben ik twintig jaar met plezier in de automatisering werkzaam geweest.

Gerelateerde trainingen

Ervaringen van anderen

De Langste Nachten 2017 bij de Schans met de (h)eerlijke begeleiding van Geert en Petra en met fijne assistenten. De woorden die Geert gebruikt en de energie die hij uitstraalt, maken mij een beetje verslaafd. Echt zalig. Doe daarbij de zachtheid, helderheid en warmte die Petra geeft, dan weet je dat je op de juiste plek bent. Voor mij voelde het als een combinatie van het vieren van een feestje, tussen de feestdagen in december door en even tijd voor mijzelf hebben om het oude jaar en alles wat daarin gebeurde af te sluiten en mij klaar te maken voor het nieuwe jaar. Zien en gezien worden, ontmoeten en gewoon jezelf mogen zijn, maakt deze workshop echt tot een feestje. Dankbaarheid en mooie herinneringen heb ik meegenomen in 2018.
Mijn ervaringen tijdens “De Langste Nachten” december 2017: Op het moment dat ik genoeg begin te krijgen van de korte dagen aan het einde van het kalenderjaar – met weinig licht, veel gestreste activiteiten die nog snel even af moeten, die soms ingewikkelde kerstdagen met familie/vrienden, dan weet ik mij getroost met het vooruitzicht een paar dagen op de Schans door te brengen. Dan kom ik binnen en iedereen is vreemd; er is een zekere afstand, ook al ken ik sommige mensen van eerdere activiteiten. En na vier dagen voel ik me een totaal ander mens. Lichter, vrolijker, getroost en gezien. Weer vol van intensieve ervaringen. Ervaringen die je in deze dagen bewust en intens doorleeft, niet dat gehaast en snel weer naar het volgende van het “normale” leven. Door emoties en gevoelens heengaan, waar ik zo naar verlang: heerlijk voorbij die oppervlakkigheid en terug naar de innerlijke kern van je bestaan. Wat mij vooral goed deed, was het terugblikken op het afgelopen jaar. We kregen daar ruim de tijd voor. Het gaf een mooi en nieuw inzicht. Een opluchtend gevoel, terug kijken met een zekere afstand deed mij enorm goed. En dan die gewoon fijne ervaringen: warmte delen, lekker dansen, het fijne eten, de ontspannen gesprekken. Geen verplichting, wel steeds een uitnodiging om mee te doen. Maar als je geen zin of energie hebt op dat moment: geen probleem. Het mag er allemaal zijn. Mede dankzij de veilige setting en sfeer die Geert en Petra wegzetten ging ik met een heerlijk gevoel het nieuwe jaar in. Joop Wagtmans
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.