De Ik Ben Haka

Een reis met haka, lichaamswerk en zweethut

Veel mannen leven op de automatische piloot; los van hun lijf en dus los van de natuur. In deze mannenworkshop maak je opnieuw contact met de kracht van de natuurelementen en met jezelf. Dat doen we door middel van Haka, lichaamswerk en een zweethut ceremonie.

Haka

Dit is de traditionele dans van de Maori en bij uitstek geschikt voor westerse mannen om weer in contact met hun kracht en verlangen te komen. We dansen in deze workshop de “IK BEN” haka, van Klaus Winstersteller die jaren bij de Maori heeft geleefd en van ze heeft geleerd. Deze prachtige haka in het Nederlands gaat over de Man in jou, die zich verbindt met zichzelf en al het leven om hem heen.

Lichaamswerk

Het lichaamswerk is bedoeld om weer voeling te krijgen met je lichaam. Daardoor zal je je meer thuis gaan voelen in je lijf en kan jouw levens energie weer vrij gaan stromen. Dit geeft rust en ontspanning en is het makkelijker aanwezig te zijn en de richting te volgen die je hart je ingeeft.

Zweethut

Deze ceremonie staat in het teken van het verwelkomen van het lichaam, samen zittend op moeder aarde met de warmte van de stenen en de aanwezigheid van de krachten van de natuur. Wat heeft de intense kracht van de Haka en de subtielere kracht van het lichaamswerk met je gedaan? Hoe voedt het je? Welke oude overtuigingen houden je nog tegen en hoe geef je vorm aan nieuwe inspiratie?

Een mooie workshop waarin je als man op onderzoek gaat in je eigen ervaring en jouw waarheid daarover leert ontdekken en leven.

“Mijn waarheid leven, telkens checken en weer leven. Door steeds weer terug naar mijn lichaam te gaan. Dat zie ik als mijn verantwoordelijkheid als man.“   Antar Shravan Xavier

“Aanwezig zijn in mezelf en van daaruit verbinding maken met mijn omgeving; dat is mijn diepste verlangen als man. Steeds weer in zachtheid naar binnen om mijn kracht naar buiten toe te kunnen laten stromen.“  Marcel Swelsen


Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.