Schanskrant nr. 3 Maart 2017

Open-Deur-Dag

Op maandag 17 april (2e Paasdag) houden wij Open Huis. Je bent van harte welkom.Op deze dag worden er korte workshops van een uur gegeven. Deze workshops zijn van de cursussen uit in ons aanbod. Je kunt kennismaken met de trainers/therapeuten, aan den lijve onze manier van werken ervaren, sfeer proeven en wandelen over het domein. Deelname is gratis. Er is een afwisselend programma. Noteer deze dag alvast in je agenda!

open deur dag

NIEUW op Kasteel de Schans is een training voor vrouwen in de overgang: Kracht van de Overgang. De overgang is een krachtige en mooie tijd! Gaandeweg leer je te voelen wat jij werkelijk wilt en ga je daar je keuzes op baseren. Trouw zijn aan jezelf is belangrijk en je krijgt dat steeds beter voor elkaar.

Een greep uit de cursussen van maart en april

Innerlijke Kracht 1-daagse a.s. zaterdag 11 maart. Je kunt je hiervoor nog inschrijven!
Dit is een leuke, ontspannende workshop voor (jong) – volwassenen. Door interactieve opdrachten en oefeningen gaan we op zoek naar de bron van kracht in ons eigen lichaam.

Echtgenoten/ echt-genieten weekend. Start 17 maart
Echtgenoten/echt-genieten is voor koppels die verdieping willen in hun relatie. Het openen van je hart en de liefde voelen stromen. Systemisch werk neemt een belangrijke plaats in deze training. 

Geweldloze Communicatie 2-daagse. Start 22 maart
Alles wat zich tussen mensen afspeelt gaat via communicatie. Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relaties, die wij met anderen hebben. Start 10 februari

Massage - Zweethut weekend weekend. Start 24 maart
Tijdens dit weekend gaan we één dag masseren en de andere dag gaan we de zweethut in. Massage ontspant lichaam en geest en zorgt ervoor dat energie beter doorstroomt. Bij het masseren ga je zowel geven als ontvangen. Thema: Loslaten en Verbinding 

Emotioneel Lichaamswerk weekend. Start 31 maart
Veel van onze klachten en problemen worden veroorzaakt doordat we onze gevoelens onderdrukken of er niet naar leven. Wanneer klachten en problemen toenemen kan er minder ruimte komen voor ontspanning en plezier. Bij het basisweekend ELW gebruiken we het lichaam als meest directe instrument.

De Taal van mijn Hart (Geweldloze Communicatie voor koppels) 4 - daagse. Start 6 april
In deze cursus leren wij je om constructief om te gaan met je irritatie, boosheid en verdriet. Je leert je te uiten zodat je communicatie een bijdrage levert aan je welbevinden en jouw houding bijdraagt aan oplossingen. Wij leren je ook omgaan met oude pijn die nog niet geheeld is.

Tantra - een ontmoeting met jezelf 4 - daagse. Start 6 april
In de vierdaagse word je meegenomen in een reis langs je eigen grenzen. Je onderzoekt hoe jij contact maakt en hoe je dat in het verleden zo geleerd hebt. Je herkent je blokkades en je voelt daarin wat jouw eigen verlangens zijn. Je levensenergie gaat meer stromen en raakt verbonden met je hart.

Maandelijks terugkerende activiteiten

ZEN - moment voor vrouwen
Heb jij het ook veel te druk? Last van prikkels en woede uitbarstingen? En heb je het idee dat je jezelf voorbij rent? Op deze avonden, kun je even genieten van een avondje Me-Time.
8 maart en 12 april; Kasteel de Schans.

Massage - Ontmoetingsavond
Een avond waarbij massages worden uitgewisseld. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.
29 maart en 26 april; Kasteel de Schans.

Workshopdag in Eindhoven
Op 9 april is er een workshopdag Emotioneel Lichaamswerk (ELW) gegeven door Maud.   Een fijne manier omkennis te maken met ELW of voor de mensen met ervaring die behoefte hebben aan een "opfris" dag. 

workshopdag

Blog

San Bogaers heeft een blog geschreven: "Wat de Geweldloze communicatie voor mij heeft betekend". Lees meer...

Maart 2017

8 mrt    Zen Moment (alleen voor vrouwen)
9 mrt    Autonomie en Verbinding Traject
11 mrt  Innerlijke kracht
12 mrt  Geweldloze Communicatie - workshopdag
17 mrt  Echtgenoten / Echt-genieten Intro
18 mrt  Vrouwen-zweethut (Wachtlijst)
22 mrt  Geweldloze Communicatie 2-dgse
24 mrt  Massage – Zweethut weekend
29 mrt  Massage Ontmoetingsavond
31 mrt  Emotioneel Lichaamswerk (weekend)

April 2017

6 apr    De Taal van mijn Hart
6 apr    Tantra Vierdaagse
9 apr    ELW-workshopdag
12 apr  Tantra voor Koppels (wachtlijst)
12 apr  Zen Moment (alleen voor vrouwen)
14 apr  Vaders en Zonen - Traject
17 apr  Open Deur Dag
21 apr  De kracht van jezelf zijn
26 apr  Massage Ontmoetingsavond
27 apr  Het Begin van het Ont-dekken