Schanskrant nr. 10 november 2017 - VERSIE 2

Oeps, er ging iets mis in de vorige versie van deze nieuwsbrief waardoor de linkjes niet werkten, daarom ontvang je de nieuwsbrief bij deze opnieuw, nu met wel werkende hyperlinks. Veel lees- en doorklikplezier.


Verbinding en warmte rond de Kerstdagen en de jaarwisseling

Het lijkt misschien nog ver weg en toch zijn de "feestdagen" in aantocht. Dagen waar veel mensen het verlangen voelen naar warmte, verbinding, genegenheid, vriendschap en liefde. Op Kasteel de Schans organiseren wij een aantal workshops en trainingen om aan dit verlangen een gehoor te geven. Het begint met een Midwinter zweethut (gemengd) van 16 op 17 december. Voor deze hut is er nog 1 plaats beschikbaar. Daarom zal er (bij voldoende belangstelling) van 22 op 23 december een 2de Midwinter Zweethut zijn. Gevolgd door Kerst-ademen van 20 t/m 23 december; Massage Ontmoetingsavond op 22 december en van 27 t/m 30 december De Langste Nachten en voor 15 - 19 jarige de Jongeren Winterspecial.

Er is een nieuw iniatief van het zweethutteam, wat wij vinden passen bij het verlangen naar verbinding en warmte en dit te delen met andere mensen: geld inzamelen voor "De Warmste Week" . Het geld wordt geschonken aan VZW Pigment, die zich inzetten voor de armsten onder ons. Zij verzorgen pakketten die voorzien in de basisbehoefte (tandenborstels, verzorgingsprodukten, kleding e.d). Flip gaat aardewerkenpotjes bakken welke gevuld worden met vet en vogelzaad. Door een potje te kopen steun je het project en de vogels hebben wat te knabbelen.

Nieuw

Vanaf 16 november zal er maandelijks ook in Eindhoven een Massage Ontmoetingsavond zijn. En terug van weggeweest: de Vuurloop Ceremonie op 18 november op Kasteel de Schans!

Trajecttrainingen

Tocht naar huis (Mannen trajecttraining): start 30 november. In de ‘Tocht naar huis’ staat persoonlijk leiderschap centraal. Thuiskomen in de wereld van de man gaat over de dynamiek individu versus groep, om jouw eigen plaats als leider in te nemen. De training werkt veel met systemisch werk en rituelen. Het traject bestaat uit 17 dagen verdeeld over 5 blokken.

De Ontdekking: start 12 januari. In deze training ga je terug naar de ontwikkelingsfases in jouw jonge jaren. Je gaat je gedragspatronen en overtuigingen te herkennen die in deze fases ontstaan zijn, ont-dekken wat hun oorspong is, welke blokkades in je lichaam aanwezig zijn. Na deze ont-dekt te hebben, ga je oefenen hoe je het nu anders kan gaan doen. Het traject bestaat uit 15 dagen verdeeld over 5 blokken

Een greep uit de cursussen van november en december.

15/16 november: Geweldloze Commnucatie. In deze training nemen we een kijkje achter het oordeel. Wat zegt het oordeel over ons zelf? Wat zegt het over de ander? Hoe kun je bewust zijn van je oordelen, en hoe kun je het functioneel inzetten?

17 t/m 19 november: Masseren vanuit het hart: Deze dagen bieden een mogelijkheid om kennis te maken met de kunst van het aanraken, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

17 t/m 19 november: Tantra voor vrouwen: In dit weekend ga je in een bedding van vrouwenenergie onderzoeken hoe jij met je eigen intimiteit en seksualiteit omgaat.

18 november: Vuurloop: Tijdens een vuurloopceremonie staat de kracht van het vuur centraal en daar onlosmakelijk mee verbonden de thema’s angst, grenzen, veiligheid, moed, wijsheid en verlangen.

23 t/m 26 november: Tantra verdiep ings-vierdaagse: Deze verdieping is bedoeld voor mensen die al één of meerdere jaartrainingen hebben gedaan, die de behoefte hebben om hun vitaliteit vol te leven en hierin een nieuwe stap willen zetten.

29 nov t/m 1 december: Het begin van het Ontdekken: Je krijgt ondersteuning in het onthullen van jouw leven. Je gaat lijfelijk ervaren welke gevoelens je sturen, wat je blokkades zijn, welke overtuigingen en gedragspatronen je hebt ontwikkeld die je belemmeren om te leven zoals je zou willen leven.

5 t/m 7 december: Je seksualiteit als bron: Hoe de beleving van seksualiteit binnen jouw relatie is, heeft te maken met je opvoeding en de omgeving waarin je opgroeide. Om seksualiteit vol te kunnen leven is het nodig dat je je in veiligheid opent. In deze twee dagen gaan we samen op zoek naar de bron in jou.

8 t/m 10 december: Emotioneel Lichaamswerk: In dit weekend gebruiken we het lichaam als meest directe instrument. Door de focus naar het lichaam te brengen en het hoofd los te laten kan er veel waardevolle informatie opgedaan worden.

8 t/m 10 december: Kracht van de Overgang (vrouwentraining): De overgang is een bijzondere periode. Je wordt meer en meer autonoom en authentiek. De mening van anderen is minder belangrijk dan hoe jij jezelf voelt. De overgang is een krachtige en mooie tijd!

Zweethutten

4/5 november & 2/3 december: Vrouwen Zweethut. De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau. In de vrouwenhut kunnen alle dingen die een vrouw bezig houden in haar leven gezegd worden. Door te delen en te (h)erkennen, ontstaat er een veld van zusterschap. Hierbij horen ook lachen, zingen, stilte en tranen.

25/26 november: Mannen Zweethut. Bij de mannenzweethutten komen thema’s aan bod die thuis horen in een mannencirkel. Zowel dingen over onze kwetsbaarheid onder mannen als dingen over het in onze kracht staan.

Maandelijks terugkerende activiteit (nu ook in Eindhoven)

Massage - Ontmoetingsavond: Een avond waarbij massages worden uitgewisseld. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.
29 november en 20 december op Kasteel de Schans en 16 november en 28 december in de Heremiet in Eindhoven.

Blog

Nadine van Rietschoten heeft een blog geschreven met als titel "Bedankje aan de Schans". Nadine is geboren en opgegroeid op Kasteel de Schans. In april 2017 is zij samen met haar ouders op 18 jarige leeftijd verhuisd.

November 2017

 4 nov  Vrouwen-zweethut
 9 nov  Mannenwerk (Wachtlijst)
10 nov Tantra voor Koppels (Wachtlijst)
15 nov Geweldloze Communicatie 2-daagse
16 nov Massage Ontmoetingsavond
17 nov Masseren vanuit je Hart
17 nov Tantra voor Vrouwen
18 nov Vuurloop
23 nov Tantra verdiepings 4daagse
25 nov Mannen-zweethut
29 nov Het Begin van het Ont-dekken
29 nov Massage Ontmoetingsavond
30 nov De Tocht naar Huis

December 2017

 2 dec Vrouwen-zweethut
 5 dec Je Seksualiteit als Bron - intro
 8 dec Emotioneel Lichaamswerk (weekend)
 8 dec Kracht van de Overgang
16 dec Gemengde Zweethut
20 dec Op Adem Komen (Kerstademen)
20 dec Massage Ontmoetingsavond
27 dec De Langste Nachten
27 dec Jongeren - Winterspecial (15-19-jr)
28 dec Massage Ontmoetingsavond