Schanskrant nr. 11 december 2017

Winter en Zomer

In beide seizoenen zijn we op zoek naar de warmte. In de winter de warmte van het vuur & in de zomer de warmte van de zon. Een zoektocht naar de verbinding met onzelf, andere mensen en de natuur!

We zijn volop bezig met de voorbereidingen van de Kerst-specials. Kom je hart verwarmen en je bezinnen rond de feestdagen. Alle trainingen, ieder met een andere invalshoek, hebben als thema: het verlangen naar warmte, verbinding, genegenheid, vriendschap en liefde. 

Midwinter zweethut (gemengd): 16 op 17 december & van 22 op 23 december. De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau. Er wordt gezongen, verteld, gedeeld en los gelaten. Buiten is een groot vuur waarin de stenen verwarmd worden. Alles binnen dit ritueel heeft betekenis.

Kerst- Op adem komen: 20 t/m 23 december. De donkere dagen rond de Kerst zijn bij uitstek het moment om van een druk jaar op adem te komen en nieuwe energie voor het komende jaar te vinden. Met ademhalingsoefeningen kun je jouw levensenergie verhogen. Je leert jouw adem voller en ruimer maken, wat je letterlijk meer lucht geeft. Het werkt bevrijdend en geeft je meer zelfvertrouwen. Deze keer gegeven door Jannie Grijzen en Maud Offermans.

Massage Ontmoetingsavond: 22 december op Kasteel de Schans en 28 december in de Heremiet in Eindhoven. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. 

De Langste Nachten: 27 t/m 30 december. Tijdens deze dagen komen we samen om het leven te vieren, verbinding aan te gaan met onszelf en elkaar. Aan de voorbije periode wordt betekenis gegeven, zodat je met dankbaarheid deze kunt afsluiten. Er wordt een eerste stap gezet naar het nieuwe jaar. Naast zingeving, bewustwording en rituelen is er tijd voor feest, ontmoeten en plezier. Nieuw is dat deze training dit jaar wordt gegeven door Petra Groeneboer en Geert de Groof.

Jongeren Winterspecial ( 15 t/m 19 jaar): 27 t/m 30 december. Even tot rust komen tussen alle hectiek van school, studie, ouders, thuis, werk, tentamens, huiswerk en zo nog even door... In een andere omgeving ontspannen samen zijn met leeftijdsgenoten. Om met elkaar te delen, plezier te maken, te lachen en te huilen, te feesten, stil te zijn, muziek te maken, of wat zich verder aandient op dat moment.

En ook het Vakantie-Avontuur in de zomer heeft onze aandacht. Met alle veranderingen op de Schans vonden wij het ook tijd worden om het Vakantie-Avontuur in "een nieuw jasje te steken". In 2018 zal het zomerprogramma 2 weken zijn van 22 juli t/m 5 augustus. Er zullen een aantal nieuwe workshops worden aangeboden of bestaande workshops met andere trainers. En natuurlijk ook een aantal vertrouwde zoals Tantra & Masseren vanuit je hart. Je kunt je inschrijven voor een week van zondagmiddag 16.00 uur t/m de zondag daarop tot 14.00 uur. Het programma is nog niet helemaal rond. Houd de website in de gaten en via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte. 

Tussenstand van de actie "De warmste Week"

De actie is een groot succes! Van de 250 potjes die zijn gemaakt, zijn er al 180 verkocht. Dit betekent al 1800,00 euro voor VZW Pigment. Tot 23 december kan je een potje met voeding voor de vogels kopen. Op kerstavond gaat Geert met nog een aantal mensen van het zweethutteam de opbrengst naar Brussel brengen. Hier is een groot evenement georganiseerd om symbolisch het bedrag in ontvangst te nemen. Wij als Schansteam zullen ook een "duit in het zakje doen".

Nieuw in 2018

Een vooraankondiging van een aantal nieuwe trainingen.
Vrouwen in het veld: Vanaf januari 2018 is er op de derde dinsdag van de maand een avond waarop vrouwen bij elkaar komen op Kasteel de Schans. Om elkaar te zien en te horen met ons hart. Om samen te lachen en te huilen. Om te dansen, te zingen en stil te zijn. Voor alle vrouwen vanaf 20 jaar die er naar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen. 

De onderstaande trainingen zijn nog niet op de website te vinden en we willen deze alvast onder de aandacht brengen. Hou de site in de gaten en de volgende nieuwsbrief.

Jongeren jaartraject: start 16 t/m 18 februari. Als jongvolwassene sta je op een soort tweesprong van je leven. Het begin van je toekomst als volwassen mens. Je laat je gezin van herkomst en de goedkeuring van je ouders los. Je ontdekt wat jij belangrijk vindt en waar jij voor staat. Je maakt fouten en krabbelt op. Je ervaart dat je keuzes consequenties hebben.  Je gaat steeds meer je eigen pad volgen en luisteren naar je innerlijke stem. begeleiding: Veerle Smeets

Singletraining "Contact en Intimiteit": een training om op een mooie manier andere singles te ontmoeten. je neemt je eigen geschiedenis en verlangens onder de loep rondom contact & intimiteit". Doel is om in vrijheid te onderzoeken waar jij je onvrij voelt. (Het is geen datingsweekend). Datum nog niet gepland. Begeleiding: Anoek Backer

En nieuw.............

We hebben een nieuwe medewerkster op kantoor: Manon Neilen. Zij runt met veel plezier alles omtrent de administratie & facturatie en heeft besloten te stoppen met ZEN-moment en andere trainingen die zij op de Schans gaf. Jullie zullen haar regelmatig gaan horen en zien als het om administratieve handelingen gaat. Wij zijn heel blij met het enthousiasme waarmee Manon hier aanwezig is. Daarnaast is Jos nog twee dagen aanwezig op kantoor. Zo kan hij zijn bijdrage leveren door zijn kennis en ervaring in te zetten en Manon & de rest van het team te ondersteunen.

Trajecttraining

De start van De Ontdekking  is verschoven naar 23 februari. In deze training ga je terug naar de ontwikkelingsfases in jouw jonge jaren. Je gaat je gedragspatronen en overtuigingen herkennen die in deze fases ontstaan zijn, ont-dekken wat hun oorspong is, welke blokkades in je lichaam aanwezig zijn. Na deze ont-dekt te hebben, ga je oefenen hoe je het nu anders kan gaan doen. Het traject bestaat uit 15 dagen verdeeld over 5 blokken

Alvast een greep uit de cursussen van januari

Vasthouden en Loslaten: 5 t/m 7 janauri. Je kan pas los-laten wat je vast-gehouden hebt. Je kan pas vrij-geven wat je aan-genomen hebt.

Masseren vanuithet hart: 19 t/m 21 januari. Massage is een manier om tegemoet te komen aan de fundamentele menselijke behoefte om aangeraakt te worden.

Geweldloze Communicatie: 22 en 23 janauri. Je leert dat een oordeel niet goed of fout is. Het is een signaal dat er gevoelens en behoeften niet gehoord zijn. Wanneer we van elkaar kunnen horen welke gevoelens en behoeften er zijn kan er verbinding ontstaan.

Emotioneel Lichaamswerk - Het leven vieren vanuit je bekken (chakra 2): 26 t/m 28 januari. Het bekken is het “emotievat”, daar waar alle levenslust huist. Welke ondersteuning heb jij al dan niet gekregen om jouw levensenergie te laten stromen?

Blog

Veerle Smeets heeft een blog geplaatst over de Winterspecial voor jongeren (15 t/m 19 jaar). Met als titel "Doei steen". Een deel van het blog is geschreven door Tessa. Zij schrijft over haar ervaring als deelneemster aan de training in 2016. 

Agenda

December 2017

16 dec Gemengde Zweethut
20 dec Kerst - Op adem komen 
20 dec Massage Ontmoetingsavond - Opoeteren
22 dec Gemengde zweethut
27 dec De Langste Nachten
27 dec Jongeren - Winterspecial (15-19-jr)
28 dec Massage Ontmoetingsavond - Eindhoven


Januari 2018

 5 jan Vasthouden en Loslaten
 5 jan Echtgenoten / Echt-genieten (Wachtlijst)
13 jan Gemengde Zweethut
19 jan Masseren vanuit je Hart - tweedaagse
22 jan Geweldloze Communicatie - tweedaagse
24 jan Massage Ontmoetingsavond - Opoeteren
26 jan Emotioneel Lichaamswerk - Het leven vieren vanuit je bekken (Chakra 2)
30 jan Info-avond Emotioneel Lichaamswerk Eindhoven
31 jan Info-avond Tantra Eindhoven

Het Schansteam wenst je warme feestdagen en een verbindend 2018!