Schanskrant nr 1 januari 2018

2018

De langste nacht is achter de rug en de dagen zijn weer aan het lengen. Ondanks dat 2018 alweer twee weken op weg is, wensen we je een verbindend jaar met mooie, waardevolle ontmoetingen. Voor ons wordt 2018 een uitdagend jaar. Ook een jaar met nieuwe kansen, keuzes en ontwikkelingen. In 2017 zijn we op een vertrouwde plek bekende en nieuwe paden gaan bewandelen. Het resultaat hiervan is dat er nieuwe trainingen gepland staan en in ontwikkeling zijn.

Ook het Vakantie-Avontuur is in "een nieuw jasje te gestoken". In 2018 zal het zomerprogramma 2 weken zijn van 22 juli t/m 5 augustus.  Je kunt je inschrijven voor een week van zondagmiddag 16.00 uur t/m de zondag daarop tot 14.00 uur. Het programma is rond en komt aan het einde van deze week op de website!

Wegens de vele aanvragen is er een extra Echtgenoten/echt-genieten weekend van 6 t/m 8 april & een extra Tantra voor Koppels van 27 t/m 30 april. 

Kennismaken met Kasteel de Schans

Op 30 en 31 janauri zijn er kennismakings avonden in Eindhoven over de avondcursus Emotioneel Lichaamswerk (dinsdag) en Tantra (woensdag). Op deze avonden krijg je informatie over de cursus en kun je aan den lijve ervaren wat Emotioneel Lichaamswerk en Tantra voor jou kan betekenen. De avonden zijn gratis. Start om 19.30 en einde circa 22.00 uur. Je bent van harte welkom!

Op maandag 2 april (2de paasdag) nodigen wij je uit om onze Open-Deur-Dag te bezoeken. Op deze dag kan je kennismaken met ons aanbod, de trainers, de sfeer en het domijn van Kasteel de Schans. Van 10.00 tot 17.00 worden er workshops van een uur aangeboden. Toegang is gratis.

Eindstand van de actie "De warmste Week"

De actie is een groot succes geworden! Er is in totaal 2700 euro opgehaald voor VZW Pigment. Allen die zich hebben ingezet om deze potjes te maken en te kopen: Een hele dikke Dank Je Wel!

Een greep uit de cursussen van januari en februari

Masseren vanuit je Hart: 19 t/m 21 januari. Massage is een manier om tegemoet te komen aan de fundamentele menselijke behoefte om aangeraakt te worden.

Geweldloze Communicatie: 22 en 23 janauri. Je leert dat een oordeel niet goed of fout is. Het is een signaal dat er gevoelens en behoeften niet gehoord zijn. Wanneer we van elkaar kunnen horen welke gevoelens en behoeften er zijn kan er verbinding ontstaan.

Emotioneel Lichaamswerk - Het leven vieren vanuit je bekken (chakra 2): 26 t/m 28 januari. Het bekken is het “emotievat”, daar waar alle levenslust huist. Welke ondersteuning heb jij al dan niet gekregen om jouw levensenergie te laten stromen?

De Ont-dekking: 2 t/m 4 februari. Ont-dekken staat in deze training voor het zichtbaar maken van gevoelens en verlangens die toegedekt zijn geraakt. Je wordt je bewust van de verbindingen tussen jouw geschiedenis en hoe je nu leeft, wat je patronen en overtuigingen zijn.

Mannen zweethut: 3 februari. Bij de mannenzweethutten komen thema’s aan bod die thuis horen in een mannencirkel. Zowel dingen over onze kwetsbaarheid onder mannen als dingen over het in onze kracht staan.

Maandelijks terugkerende activiteit

Vrouwen in het veld: Vanaf januari 2018 is er op de derde dinsdag van de maand een avond waarop vrouwen bij elkaar komen op Kasteel de Schans. Om elkaar te zien en te horen met ons hart. Om samen te lachen en te huilen. Om te dansen, te zingen en stil te zijn. Voor alle vrouwen vanaf 20 jaar die er naar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen. De eerste avond zit vol! Wil je de volgende keer meedoen, aarzel dan niet te lang met inschrijven.

Massage Ontmoetingsavond in Eindhoven en op Kasteel de Schans. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.

Blog

Liesbeth Vanderbeke heeft een blog geschreven met de titel "Honderd armen". Op de Schans is er een uitspraak 'Je doet het zelf, maar je doet het niet alleen.'
"Wat dat betekent en hoe ik dat ervaar, is een verhaal geworden over onderuitgaan en overeind krabbelen. En hoe het is om de steun en de bedding van andere mensen te mogen ervaren". Lees meer.................

Agenda

Januari 

18 jan Massage Ontmoetingsavond - Eindhoven
19 jan Masseren vanuit je Hart - tweedaagse
22 jan Geweldloze Communicatie - tweedaagse
24 jan Massage Ontmoetingsavond - Opoeteren
26 jan Emotioneel Lichaamswerk - Het leven vieren vanuit je bekken (Chakra 2)
30 jan Info-avond Emotioneel Lichaamswerk Eindhoven
31 jan Info-avond Tantra Eindhoven


februari

2 feb   De Ont-dekking - driedaagse
3 feb   Mannen-zweethut
13 feb Emotioneel Lichaamswerk Avondcursus Eindhoven
14 feb Tantra Avondcursus
15 feb Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
20 feb Vrouwen in het veld
21 feb Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
23 feb Bezinningsweekend - Het Noorden
24 feb Vrouwen-zweethut