Schanskrant nr. 2 februari 2018


"Vele handen (snuiten) maken licht werk"

Onze varkens zijn verplaatst van hun vertrouwde plek naar het grasveld. Zij zijn alvast ons land aan het omploegen voor de aanleg van een permacultuur groentetuin voor De Schans. En zo helpen de varkens een "snuitje" mee en maken het werk wat lichter. Deze groentetuin wordt ook een belangrijk onderdeel van één van onze nieuwe trainingen dit jaar: de welkom op Aarde weken, gegeven door Nick en Linda. In de volgende nieuwsbrief vertellen we hier meer over. Naast de varkens zijn er gelukkig ook mensen die de Schans een warm hart toedragen en het fijn vinden om de bewoners te ondersteunen in het netjes houden van het terrein, de gebouwen en alles wat daarbij komt kijken. Van bladeren harken om het gras lucht te geven tot het koken van heerlijke gerechten & het uitwisselen van recepten. Wij zijn blij en dankbaar met elke ondersteuning. Met elkaar zorgen we ervoor dat de Schans een ontmoetingsplek is waar vele mensen zich thuisvoelen. "Home is where the heart is".


Start avondcursussen

Op dinsdag 13 februari en woensdag 14 februari starten in Eindhoven de avondcursussen Emotioneel Lichaamswerk (dinsdag) en Tantra (woensdag). De cursussen zijn een reeks van 12 avonden. In beide cursussen is nog plaats! Wil je meedoen dan kun je je inschrijven via de website. Heb je vragen? voel je vrij om contact op te nemen met ons secretariaat. Zij zullen je vraag beantwoorden of je in contact brengen met desbetreffende trainer(ster).  

Vakantie-Avontuur

Van 20 juli t/m 5 augustus kan je op Kasteel de Schans terecht om je vakantie door te brengen. Een bijzondere combinatie van trainingen en vakantie vieren. Er is een programma voor elke leeftijd! Kinderen, tieners, jongeren en volwassenen, voor iedereen is er een plek! Het unieke van bij ons vakantie vieren is dat er in de ochtend trainingen zijn met een vaste groep en voor diverse doelgroepen. In de middag en avond mengen allen aanwezigen zich op het terrein en kunnen deel nemen aan diverse middag- en avondactiviteiten. Zo ontstaan er op een speelse manier waardevolle ontmoetingen en vriendschappen. Ook kun je ervoor kiezen om je terug te trekken bij je tentje of in de natuur te gaan wandelen/fietsen in de prachtige bosrijke omgeving (met uitgebreidt wandel/fietsnetwerk) of te gaan zwemmen in onze vijver of nabijgelegen natuurzwembad. Je kunt je inschrijven voor 1 of 2 weken van zondag t/m zondag.

Hoe ziet de vakantieweek er uit
Op zondagmiddag vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom op ons terrein en heb je de gelegenheid om je tent/caravan op te zetten of je slaapplek in te richten. Om 18.00 uur is er een gezamelijke maaltijd en ’s avonds zullen we met alle gasten, assistenten en trainers samen komen om de week te starten. Van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur volg je de ochtendworkshop waar je je voor hebt opgegeven. In de middag worden er korte workshops aangeboden. Om 19.00 uur staat het dinerbuffet klaar. ’s Avonds kun je aanschuiven bij het kampvuur en/of zijn er ook nog vrijblijvende activiteiten. Zaterdagochtend worden de workshops afgerond en ’s avonds is er een feestelijke avond. Op zondagochtend is er na het ontbijt een afscheidsceremonie, waarna je tot 13.00 uur de tijd hebt om je koffers in te pakken, je tent/caravan op te breken en op je gemak te vertrekken.

Open-Deur-Dag

Op maandag 2 april (2de paasdag) nodigen wij je uit om onze Open-Deur-Dag te bezoeken. Op deze dag kan je kennismaken met ons aanbod, de trainers, de sfeer en het domijn van Kasteel de Schans. Van 10.00 tot 17.00 worden er workshops van een uur aangeboden. Toegang is gratis. Je hoeft je niet van te voren op te geven. 

Een greep uit de cursussen van februari en maart

Voor februari zie "Start avondcursussen" en "Maandelijks terugkerende activiteit".

5 t/m 8 maart: Licht op Rouw: Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Voor verwerking van verlies ga je door verschillende fase’s. Je beweegt je heen en weer tussen ongeloof, boosheid en onderhandelen. Met de daarbij horende emoties van verdriet en angst. Wij bieden een training die stil staat bij jouw rouwverwerking, die stil staat bij dat wat nodig is in het hier en nu. Waar je ook bent in je rouwproces en met welke gevoelens je ook rondloopt, je bent welkom!

9 t/m 11 maart: Kracht van de Overgang (voor vrouwen): De overgang is een bijzondere periode.Tijdens deze periode wordt  je meer en meer autonoom en authentiek. De mening van anderen is minder belangrijk dan hoe jij jezelf  voelt. De overgang is een krachtige en mooie tijd! Gaandeweg leer je te voelen wat jij werkelijk wilt en ga je daar je keuzes op baseren. Trouw zijn aan jezelf is belangrijk en je krijgt dat steeds beter voor elkaar.

9 t/m 11 maart: Massage - Zweethut weekend: Masseren en het zweethutritueel is een unieke en bijzondere combinatie rond de thema’s "Loslaten" en "Verbinding". Zowel het masseren als de zweethut ontspant lichaam en geest en zorgt ervoor dat energie beter doorstroomt. Hierdoor kan je meer verbinding voelen met jezelf en de mensen om je heen.

16 t/m 18 maart: Thuiskomen in jezelf: Word je ook wel eens overspoeld door onprettige gevoelens — die je het liefst zo snel mogelijk wilt ontlopen? Leidt je gedrag wel eens tot innerlijke twijfels of conflicten, waarvan je je afvraagt ‘wil ik dit wel echt?’. Tijdens deze driedaagse wandel jij samen met reisgenoten richting Thuis... Zie ook het blog "Twee wolven wonen in mijn hart".

Maandelijks terugkerende activiteit

Massage Ontmoetingsavond in Eindhoven (15/2 & 29/3) en op Kasteel de Schans (21/2 & 21/3). Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.

Blog

San Bogaerts heeft een blog geschreven met de titel "Twee wolven wonen in mijn hart". Lees meer.................

Agenda

februari 2018
13 feb Emotioneel Lichaamswerk Avondcursus Eindhoven
14 feb Tantra Avondcursus
15 feb Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
20 feb Vrouwen in het veld (wachtlijst)
21 feb Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
24 feb Vrouwen-zweethut (wachtlijst)

maart 2018
5 mrt Licht op Rouw
9 mrt Kracht van de Overgang
9 mrt Massage – Zweethut weekend
16 mrt Thuiskomen in jezelf - driedaagse
20 mrt Vrouwen in het veld
21 mrt Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
23 mrt Emotioneel Lichaamswerk (weekend)
24 mrt Herbrondag Steenderen (GD) - workshopdag
29 mrt Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
30 mrt Tantra voor Koppels (wachtlijst)
31 mrt Autonomie & Verbinding - workshopdag