Schanskrant nr. 6 juli & augustus 2018

De zomer is in volle gang!

De zomer in volle gang is! En wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor het Vakantie-Avontuur om allen die hierheen komen een "warm" welkom te geven. Heb je voor deze weken nog geen plannen, dan is er nog plaats om te komen genieten van een verblijf op ons cursuscentrum.

De eerste week (22 t/m 29 juli) van deze zomer activiteit is bijna volgeboekt. Er is nog plaats bij de Jongeren (16 t/m 19 jaar) en Creativiteit & Expressie. Voor de Tantra, Kwetsbaarheid als Kracht en het Kinderavontuur zijn wachtlijsten.
Bij de workshop Creativiteit & Expressie wordt je uitgenodigd om op een intuïtieve wjze naar buiten te brengen wat er in je leeft aan emoties, gevoelens en gedachten. Dit doen we door middel van beweging, ademhaling, visualisaties en diverse creatieve werkvormen.
Bij de Jongeren staat het thema “Ik, de Ander en onze moeder Aarde” centraal.  Je bent een individu met eigen waarden en normen, wensen en verlangens. Je gaat onderzoeken en vormgeven aan: ‘wie ben ik?’, ‘hoe sta ik in relatie met de ander?’, en ‘Wat is mijn plaats in de grote wereld?’

In de tweede week (29 juli t/m 5 augustus) is er bij alle workshops nog plaats. De workshop Aanraken in Verbinding met aanraken en aangeraakt worden. Naast het uitwisselen van massages wordt er aandacht besteed aan het contact maken met de ander vanuit je hart, om vanuit je eigen aanwezigheid op een liefdevolle en zorgzame manier de ander aan te raken.
Bij de workshop Autonomie & Verbinding staan jouw eigen ruimte, jouw autonomie en het verlangen om te verbinden centraal. Je gaat onderzoeken welke behoeftes met je autonome ‘ik’ te maken hebben en welke met verbinding. Tijdens Vrouw & Vrij zijn  ga je spelenderwijs jouw eigen, unieke ‘vrouw zijn’ ontdekken en vieren. We gaan op zoek naar de verschillende facetten van jouw vrouwelijkheid en wat staat je in de weg om jezelf vrij te geven? In de Tienerweek (13 t/m 15 jaar) ga je met leeftijdsgenoten ontdekken wat jij leuk en belangrijk vindt. Hoe je erbij kunt horen en ook de dingen op jouw manier mag doen. Een week vol uitdagingen en plezier.

Tijdens deze weken staat er elke ochtend, middag en avond een maaltijd klaar in de vorm van een lopend buffet! De maaltijden zijn vegetarisch. We vragen je een handle te helpen met de afwas corvee.

Er stonden verschillende prijzen voor de Jongeren- en Tienerweek op de website. De juiste prijs is 475,00 euro! (De workshops voor volwassenen kosten 635,00). Inmiddels is de prijs aangepast.

Buiten het Vakantie-Avontuur  in de maanden juli en augustus de volgende activiteiten:

Van 12 t/m 15 juli Vasthouden en Loslaten: een speciale zomereditie!
Vasthouden is de pool van het aannemen, het intens voelen, de koestering, het exploreren. Het bezit de kracht van de liefde. Loslaten is de pool van het vrijgeven van de energie die in het aannemen en vasthouden verscholen gaat. Het is je laten zien, tonen aan de wereld wie je bent en wat je met je meedraagt.
Je kan pas los-laten wat je vast-gehouden hebt. Je kan pas vrij-geven wat je aan-genomen hebt.

19 juli Massage Ontmoetingsavond  in Eindhoven en 8 augustus in Opoeteren. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom!

foto van armen om elkaar

Afscheid

 Ik sta hier op de grens van vroeger en later
Voor mij een ruimte die ik nog niet ken
Achter mij alles wat ik achter moet laten
Ik sta hier met niets meer dan alleen wie ik ben
(Lied van Lot - Stef Bos)

 
In trainingen spreken we regelmatig de woorden: 'het is belangrijk om goed afscheid te nemen, zodat je weer terug kunt keren'. Na ruim twintig jaar met hart en ziel op Kasteel de Schans gewerkt te hebben, heeft Koos afscheid genomen van zijn werkplek. Het Schansteam heeft voor hem een picknick á la Koos georganiseerd. We kijken terug op een ontroerend en verbonden afscheid waarin we in dankbaarheid hebben teruggekeken naar wat we van elkaar hebben geleerd en wat we hiervan meenemen naar de toekomst. Lieve Koos, we zijn je dankbaar voor alles wat je de deelnemers en het trainersteam gebracht hebt en nemen dit in liefde met ons mee! We wensen je alle goeds toe!

foto van afscheid

Een nieuw onderkomen voor de kippen

Carla Knorren heeft 3 prachtige schilderingen gemaakt van het Kasteel, de Hoeve en het Koetshuis. Deze kaarten zijn te koop bij de "boekwinkel" en tijdens het Vakantie-Avontuur. De opbrengst van de kaarten gaat naar een nieuw onderkomen voor de kippen. 

foto van 1 van de schilderingen

Agenda

Juli 2018
12 jul    Vasthouden en Loslaten
19 jul    Massage Ontmoetingsavond Eindhoven

22 jul    Creativiteit & Expressie 
22 jul    Jongerenweek 
22 jul    Kwetsbaarheid als Kracht (wachtlijst)
22 jul    Tantra  (Wachtlijst)

29 jul    Autonomie & Verbinding 
29 jul    Tieneravontuur 
29 jul    Vrij en Vrouw zijn 
29 jul    Aanraken in Verbinding (Massage) 

Aug 201
8 aug Massage Ontmoetingsavond Opoeteren

Klik op de link voor de agenda van het najaar!