Verbinding met De Schans in corona tijd - Schanskrant mei 2020

Achter de schermen van “De Schans verbindt”

"Soms zie je in een tv-programma 'the making of..'. Je krijgt een blik achter de schermen van een organisatie, of van 'de mens' achter iets. Achter de schermen is waar het kloppend hart zit van wat zich aan de buitenkant manifesteert. Sinds een paar weken kijk en luister ik op mijn beeldscherm naar al die mensen achter hun eigen scherm, en dan voel ik het hart kloppen. En het klopt meer dan ooit van verlangen naar fysiek contact, terwijl het dat ontbeert. Het verwarmt en verwondert me hoe mensen zelfs van achter hun scherm voelbaar bij elkaar kunnen zijn". Geert Hulsemans

Dat is wat de Schans doet en altijd gedaan heeft; samen achter het scherm kijken, luisteren en voelen, daar waar het echte hart klopt, op eigen tempo, op eigen wijze… . En misschien is het in deze tijd wel krachtig om op je eigen plek te zijn, je eigen huis, je eigen ruimte en om vanuit die plek uit te reiken en te ontvangen.

“De Schans Verbindt” ook achter de schermen. En dat is te zien aan het aantal mensen dat deelneemt aan de wekelijkse meditaties of workshops. Tot de tijd dat we elkaar weer fysiek mogen en kunnen ontmoeten, bieden we dit met een groot hart en veel liefde aan, en zijn we oprecht blij dat dit zoveel weerklank kent.

Je bent en blijft van harte welkom om je aan te melden en deel te nemen.

"De Schans verbindt"

Onder de naam "De Schans verbindt"  bieden we wekelijks een begeleide meditatie of  lichaamsgerichte oefeningen aan. Door deze sessies live te verzorgen (via ZOOM) is het niet alleen een gelegenheid om naar binnen te keren, het is ook een moment om mensen te ontmoeten die De Schans een warm hart toedragen.

Je kan hier gratis aanmelden.Voel je vrij om mensen uit te nodigen waarvan je denkt dat ze baat zullen hebben bij deze online sessies.

De volgende sessies staan nu gepland op de zaterdagochtend van 9 tot 10 uur:

9 mei : Mild zijn voor jezelf (begeleide meditatie) - Meike Niemeijer
16 mei: Lang leve de levenslust! - Anoek Backer
23 mei: Verbinding met open hart (begeleide meditatie) - Meike Niemeijer
30 mei: Chi Neng Qigong - Dimphy van Alphen

De Schans gesloten

We weten niet hoe lang de maatregelen aan zullen houden. In België is de officiële datum nu nog tot en met 7 juni. Voor het annuleren van onze activiteiten volgen we de Belgische richtlijnen. Mensen die zich hebben ingeschreven voor een training die zou plaatsvinden t/m 7 juni, hebben inmiddels een persoonlijke mail ontvangen.  

Voor alle activiteiten die niet door kunnen gaan vanwege de coronamaatregelen geldt een aangepaste corona - annuleringsregeling

Voor de trainingen die nog niet geannuleerd zijn, is het nog steeds mogelijk je in te schrijven. Zie hiervoor de agenda

Een aantal trainingen die niet door kunnen gaan in de periode tot en met 7 juni zijn verschoven naar onderstaande datum:

25 t/m 28 juni Mannenwerk - De Initiatie: gaat over onze plek tussen de mannen. Het gaat over ons deelnemerschap en over ons persoonlijk leiderschap. Hoe kan ik mijn plaats vinden, hoe verhoud ik mij tot anderen, zodat ik maximaal contact heb met mijzelf? Hoe kan ik mijn kracht voelen, mijn creativiteit laten stromen en stoppen met onnodig strijden?

26 t/m 28 juni De Ontdekking - 3daagse: je gaat lijfelijk ontdekken welke overtuigingen en gedragspatronen je hebt ontwikkeld. Hoe deze je belemmeren om te leven zoals je zou willen leven. Deze zijn vaak ontstaan in je gezin van herkomst. Systemisch Werken kan je inzicht geven in de (vaak onbewuste) verstrikkingen uit jouw geschiedenis. 

21 t/m 23 augustus Adem & Leef!: Met ademhalingsoefeningen kun je jouw levensenergie hervinden. Je leert jouw adem voller en ruimer maken, wat je letterlijk meer lucht geeft. Het werkt bevrijdend en geeft je meer zelfvertrouwen.

Bij al deze trainingen is nog plaats en de mogelijkheid om in te schrijven.

Individuele begeleiding

Wel zijn er weer individuele sessies mogelijk voor de inwoners van  België. Hiervoor geldt wel de maatregel van anderhalve meter afstand houden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een wandelsessie.
Een aantal van onze trainers bieden online sessies aan. Als je daar interesse in hebt, mag je mailen naar info@kasteeldeschans.com voor meer info of rechtstreeks naar de trainer.

Vakantieavontuur?

Het Vakantieavontuur komt steeds dichterbij. Zeker na het bekend worden van de laatste maatregelen van de Belgische overheid is de verwachting dat er ook in juli en augustus nog allerlei veiligheidsmaatregelen van kracht zijn en het zelfs de vraag is of wij open mogen. Dat betekent dat de kans groot is dat het Vakantieavontuur, zoals wij het altijd hebben aangeboden, niet in deze vorm door zal kunnen gaan. We bereiden ons erop voor dat het dit jaar anders zal zijn dan we graag hadden gewild.

Wij geloven in de helende kracht van fysiek contact. De huidige realiteit waar we mee geconfronteerd worden, vraagt van ons om er anders mee om te gaan en een andere invulling aan te geven. Wij vinden het  belangrijk om in te spelen op wat zich in het hier en nu aandient.

Wij zijn met het team bezig om eventuele alternatieven uit te werken, waarbij we er van uitgaan dat de ‘anderhalve meter maatregel’ nog van kracht zal zijn en dat we met minder mensen bij elkaar mogen komen dan in de voorgaande jaren. De uitdaging nu is zoeken naar vormen die wel ‘het Schans-gevoel’ bieden en ook passen binnen de veiligheidsmaatregelen die van kracht zijn. 

Als het mogelijk is om een alternatief te bedenken zal dit onder een andere naam plaatsvinden. Zodat het duidelijk is dat er geen Vakantieavontuur is en het om een ander soort activiteit gaat.

Of we zijn nog gesloten of er komt een aangepast programma. Het is nog steeds mogelijk om in te schrijven. Voor je inschrijving is de aangepaste corona-annuleringsregeling van kracht. En ook als het alternatief je niet aanspreekt mag je kosteloos annuleren.

We hopen je deze zomer te ontmoeten. 

Eerste zichtbare werkzaamheden voor de verbouwing van de Hoeve

Al jaren zijn er plannen om de Hoeve te verbouwen. Dit is één van de gebouwen waar we onze trainingen gegeven worden. Ook al zijn we gesloten de voorbereidingen om met de verbouwing te kunnen starten zijn begonnen. Daarvoor zijn een aantal grote bomen rond de Hoeve de afgelopen weken gerooid. Een onwerkelijk gezicht in een onwerkelijke tijd om zoveel bomen om te zien gaan. Met een dubbel gevoel hebben we ernaar gekeken. 
Om plaats te maken voor iets nieuws is het nodig eerst ruimte te maken.

Donaties

Wij willen alle mensen bedanken die Cursuscentrum De Schans op welke manier dan ook een warm hart toedragen in deze uitzonderlijke tijd. We zijn erg geraakt door de vele uitingen waarop ook wij gedragen worden in allerlei mogelijke vormen.

Regelmatig krijgen we de vraag of er een donatie gedaan kan worden nu De Schans geen inkomsten heeft.

Als je dat wilt, vanuit volledige vrijheid, is je donatie zeker welkom.  

Je kunt een bedrag overmaken aan rekeningnummer IBAN: BE66 0015 7538 1343 t.a.v. Kasteel De Schans  onder vermelding van ‘Corona donatie’.

We wensen iedereen een goede gezondheid, steun en veel liefde in deze uitzonderlijke omstandigheden. Zorg goed voor jezelf en elkaar.