Vakantieavontuur

Een zomer om nooit te vergeten...

Een vakantieavontuur om je leven lang te koesteren...

Het vakantieavontuur is meer dan leuke workshops doen en lekker eten. Een verblijf op Kasteel De Schans gaat over verbinding, over jezelf mogen zijn en dat er voor iedereen, van jong tot oud, een plekje in deze groep mensen is. We organiseren de zomer-belevenis waar jij jezelf en anderen ontmoet. Waar jij je veilig en welkom voelt. We brengen je ervaringen om diep te koesteren. Dat is, kort samengevat, het Vakantieavontuur van Kasteel De Schans. 

22 juli t/m 5 augustus 2018

Het Vakantie Avontuur vindt plaats tijdens twee weken van de zomervakantie. Een week lang maak je plezier, laad je jezelf op en kom je tot nieuwe inzichten. Tot rust komen, ont-haasten, ont-moeten of therapeutische sessies: je kan kiezen uit verschillende thema's en workshops.

Workshops, rituelen en gezelligheid

Naast je vaste workshop naar keuze in de voormiddag, kan je ook gratis deelnemen aan korte workshops in de namiddag. Denk daarbij aan massage, iets creatiefs, dans, emotioneel lichaamswerk etc. Onze trainers en therapeuten garanderen een onvergetelijke ervaring. Uiteraard kan je ook zwemmen in onze zwemvijver, fietsen of wandelen in de bosrijke omgeving. De avonden brengen gezelligheid, (nieuwe) vriendschappen en gevoelens los.

Vakantie bij kasteel De Schans

Kinderen en jongeren

Met het Kinder- en Tieneravontuur en Jongerenweek heeft ook de jeugd een volwaardige plek in ons programma. Er is elke week het kinderavontuur waarbij kinderen (0-16) in de ochtenduren onder begeleiding samen spelen, zoektochten doen, knutselen, bosspelen etc. Voor 16-19 jarigen is er de 'Jongerenweek'  en voor 13-15 jarigen is er een 'Tieneravontuur'.

Programma

Week 1 22 juli t/m 29 juli 2018

Workshop

Trainer

Tantra: thuiskomen bij jezelf Anoek
Creativiteit & Expressie Kerstin en Yvonne
Kwetsbaarheid als kracht Maud en Marcel
Jongerenweek Veerle en Olivier


Week 2 29 juli t/m 5 augustus 2018

Workshop Trainer
Aanraken in verbinding Petra
Autonomie & Verbinding          San en Peter
Vrouw en Vrij zijn Monique en Kerstin
TienerAvontuur (13-15 jr)

Jannie en Geert

Vanaf donderdag 1 februari is het mogelijk om
je aan te melden voor het vakantieavontuur.

Kinderavontuur

Tijdens de ochtendworkshops van 10 tot 14 uur hebben kinderen hun eigen Vakantieavontuur! In de middag zijn er diverse losse workshops. Sommigen zijn alleen voor volwassenen en er zijn workshops die kinderen en volwassenen samen kunnen beleven.

Kinder-avontuur-touwtrekken

Prijzen & Aanmelden.

Inschrijven kan via het aanmeldformulier of bel met 0032 - 89 - 62 92 62.

Trainingen

Voel wat je doet en doe wat je voelt...

Kom een week helemaal tot jezelf. Openstaan voor jezelf en voor een ander voelt kwetsbaar. Je maakt dan contact met wat er in jou leeft en laat dat zien aan de buitenwereld. Dat  is spannend en vaak verbergen we liever wat we voelen. Soms zijn we ons daar zelfs niet meer van bewust.  In deze workshop ga je opnieuw naar je lichaam luisteren en jouw kwetsbaarheid voelen. Wanneer die vervolgens door anderen gezien mag worden ervaar je ook de kracht die daarin schuilt.

Ik ben uniek en ben het waard mezelf te zijn.

Het tieneravontuur is een programma voor stoere meiden en jongens. Je hebt de overstap gemaakt naar de middelbare school. Je bent geen kind meer en je krijgt ook meer vrijheden.  Vaak krijg je nieuwe vrienden erbij. Overal vormen zich nieuwe vriendengroepjes. Ergens bij horen is heel fijn. Het geeft veiligheid, vertrouwen, is gezellig en je kunt samen veel lol maken. Maar soms wil je je eigen dingen doen, op jou manier. Bij je vrienden maar ook met je ouders. Doe jij dat? Durf jij uniek te zijn?

De reis naar je hart en vorm geven aan wat je wilt en wie je werkelijk bent.

In deze zomerweek staat “Vorm geven aan jouw leven” centraal. Jij bent uniek met jouw talenten en kwaliteiten. Je bent op een leeftijd waarin je zelfstandig bent, je komt wat losser van je familie te staan (vader, moeder, broers en zussen). Misschien woon je ook al geheel zelfstandig en heb je werk. Je bent een individu met eigen waarden en normen, wensen en verlangens. Je weet ook dat vorm geven aan je leven iets is dat je samen met anderen doet.

Tantra is het pad van bewustwording en bevrijding

Grenzen worden verlegd en tegenstellingen gaan in elkaar op. In de workshop tantra leer je die grenzen kennen en overstijgen. In spiritualiteit, intimiteit en seksualiteit.

Je leert communiceren op totaal andere wijze. Je levensenergie gaat meer stromen en je raakt verbonden met wie je in oorsprong bent. Veiligheid en respect staan hierbij centraal.

Dankzij mijn grenzen heb ik de ruimte

In de cursus Autonomie & Verbinding staan jouw eigen ruimte, jouw autonomie en het verlangen om te verbinden centraal.

Je gaat onderzoeken welke behoeftes met je autonome ‘ik’ te maken hebben (zelfbehoud, zelfstandigheid, eigen keuze, zelfrespect, etc.) en welke met verbinding (verbinden in liefde, nabijheid, begrepen worden, troost, gerespecteerd worden, erkenning, etc.) Als je behoeftes rondom je ‘ik’ vervuld zijn, zal je veiligheid ervaren, wat nodig is om je te openen voor ‘de ander’.

Een vakantieweek die je je leven lang zal blijven herinneren

Midweek

Er is elke midweek het kinderavontuur waarbij kinderen in de ochtenduren, terwijl hun ouders hun eigen activiteiten doen, onder begeleiding samen spelen, zoektochten doen, knutselen, bosspelen, behendigheidsspelletjes, muziek maken, etc.

Beweeg mee met jouw stroom

Tijdens deze midweek ga je spelenderwijs jouw eigen, unieke ‘vrouw zijn’ ontdekken en vieren.

We gaan op zoek naar de verschillende facetten van jouw vrouwelijkheid. Welke leef jij vol en vrijuit? Welke kanten hou je liever verborgen? Wat staat je in de weg om jezelf vrij te geven?

Aangeraakt worden is een basisbehoefte

Massage is een manier om tegemoet te komen aan de fundamentele menselijke behoefte om aangeraakt te worden.

Deze workshop bied je vijf dagdelen vol met aanraken en aangeraakt worden, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

Hoe meer we bewegen, hoe meer we leven...

We gaan een reis maken naar bekende en minder bekende gebieden in jouw belevingswereld.

Tijdens deze workshop geven we door middel van beweging, ademhaling, visualisaties en diverse creatieve werkvormen expressie aan wat er binnen jou leeft.

Daardoor komt een proces op gang van herkenning, aannemen wat er is en een diepere verbinding met jezelf. Hierdoor ontstaat meer ruimte en mildheid voor jezelf en anderen.