Vuurlopen

Waar ga jij voor door het vuur...?

Eeuwen oud ritueel

Vuurlopen is een zeer oud ritueel. Het is ooit verspreid geweest over de hele wereld. In het oude testament van de bijbel wordt het op diverse plekken vermeld.

De uitleg over wat de vuurloop mogelijk maakt, is heel verschillend. Wat alle vuurlopen over de hele wereld gemeenschappelijk hebben, is dat mensen bewust kiezen om over het vuur lopen en dat mensen geloven dat het mogelijk is. Dit zijn twee belangrijke elementen van alles wat we in het leven ondernemen.

Vuur is energie

De benadering van de vuurlopen die wij volgen, is die van de Kung, een volk uit de Kalahari woestijn in zuidelijk Afrika. Dit volk staat ook wel bekend als de Bosjesmannen. Hun opvatting is dat wanneer jouw energie net zo groot is als de energie van het vuur, je er overheen kunt lopen.

Angst is energie

Angst en spanning werken zeer energie verhogend bij de mens. Als het ons lukt deze energie toe te laten en in te zetten in plaats van te onderdrukken, zijn wij tot grootse dingen in staat. Vooraf aan alle grote ondernemingen deed dit volk een vuurloop.

Belangrijk bij alles wat we ondernemen is dus de bewuste keuze, geloven dat iets kan en het vervolgens met alle energie aangaan.

Trainingen

Vierdaagse workshop tussen kerst en nieuwjaar

Kom op Kasteel De Schans je hart verwarmen en je bezinnen in de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar. Tijdens deze dagen komen we samen om het leven te vieren, verbinding aan te gaan met onszelf en elkaar.

Aan de voorbije periode wordt betekenis gegeven, zodat je met dankbaarheid deze kunt afsluiten. Er wordt een eerste stap gezet naar het nieuwe jaar. Naast zingeving, bewustwording en rituelen is er tijd voor feest, ontmoeten en plezier.

Mannen jaartraject

Persoonlijk leidershap

In de ‘Tocht naar huis’ staat persoonlijk leiderschap centraal. Om man te worden moeten wij het huis van onze ouders verlaten. Eenmaal man geworden, kunnen wij weer terugkeren naar huis.

Vuurloop ceremonies

Zonder jou zou deze wereld niet hetzelfde zijn

In deze laatste dagen van het jaar gaan we richting het nieuwe jaar. Een mooi moment om stil te staan bij waar jij je nu bevindt en waar je naar toe wilt. Even tot rust komen tussen alle hectiek van school, studie, ouders, thuis, werk, tentamens, huiswerk en zo nog even door... In een andere omgeving ontspannen samen zijn met leeftijdsgenoten, het oude los laten en het nieuwe verwelkomen.