Uitgebreid Zweethutweekend

Twee zweethut rituelen in één weekend

Een zweethut nodigt ons uit om stil te staan met hoe we ons voelen en vanuit welke roots dit gevoel in het hier en nu ontstaat. Daarnaar kijken in een veilige en warme omgeving levert helderheid op over wat we willen met ons leven.

zweethut

Het zweethutritueel is een proces van loslaten van overbodige ballast, dankbaar vasthouden van wat ons blij maakt en duidelijkheid creëren over wat we willen in ons leven. De ballast kan achtergelaten worden in de hut, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe keuzes. Dit gebeurt door te voelen wat de warmte met ons doet, te delen met elkaar, te zingen in de hut, stilte te ervaren, etc. Ondanks dat een zweethut confronterend kan zijn, omdat je alles tegenkomt wat binnen in je leeft, zowel de vreugde als de pijn, zorgt het zuiverende aspect ervoor dat mensen opener de hut uitkomen dan dat ze er in zijn gegaan.

Doordat we tweemaal kort na elkaar de zweethut ingaan (zaterdag en zondag) kunnen we bij de tweede zweethut opnieuw de draad opnemen bij de openheid die in de eerste zweethut reeds gecreëerd is.  Die tweede ervaring gaat een stuk dieper.

Tussen de zweethutten door gaan we aan de slag met dans, lichaamswerk, contactoefeningen etc. Enerzijds om vertrouwd te geraken met de groep die samen de zweethut ingaat. Anderzijds bereiden deze oefeningen ons voor op het proces dat in de zweethut mag ontstaan.

Ervaringen van deelnemers:

"Voor mij voelt het alsof 1 hut iets aanraakt en de tweede hut echt iets in gang zet... De eerste hut laat je de deur voelen en de tweede hut zet hem echt open en laat het stromen. Het maakt een cirkel rond waar je echt mee verder kunt..." Esther VdH

"Na de eerste hut is het fijn dat je in de flow kan blijven van rust in jezelf en verbondenheid met alles om je heen omdat je de dag erna ook nog een dagje volledig voor jezelf hebt. Je gaat verder met de processen en inzichten die de eerste hut je gaven. Meer open en verbonden ga je de tweede hut in. Ook de groep voelt dan nog veel vertrouwder dan in de eerste hut het is als het ware of je met hele goede vrienden de hut ingaat." Elly DG

Zweethut folder.pdf


Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.